Welkom bij restaurant Vloed

Restaurant ‘Vloed’ wordt gekenmerkt door pure cuisine, gerechten met lokale ingrediënten en een stijlvolle inrichting die zorgt voor een heerlijk gevoel van thuiskomen. Een plek waar u kunt genieten van een combinatie van voortreffelijke, moderne seizoensgerechten en de Valk Klassiekers die je van ons gewend bent. Allemaal met liefde bereid door een ervaren keukenteam en met verse ingrediënten.

Het verhaal achter Restaurant ‘Vloed’

Met ruim 13 kilometer aan strand, een sfeervolle boulevard en prachtige duinen staat Noordwijk niet voor niets bekend als één van de populairste badplaatsen van Nederland. Voor de naam van Restaurant ‘Vloed’ hebben we ons daarom laten inspireren door de prachtige omgeving van Noordwijk. Twee keer per dag zorgt de natuur voor een periode van ‘eb’ en ‘vloed’. Een periode waarin de zwaartekracht van de maan aan de aarde trekt en het water verplaatst. Vloed is een periode waarbij de aarde dicht bij de maan en de zon staat, een periode van hoge aantrekkingskracht. Een bijzonder fenomeen!

Zo is ook de bijzondere naam van ons restaurant, ‘Vloed’, afgeleid van dit bijzondere natuurverschijnsel. In ons restaurant hopen wij de gasten aan te trekken met onze prachtige omgeving, culinaire verrassingen en lokale ingrediënten, net als een periode van Vloed doet met het water. En dat ons restaurant en bijbehorende hotel vlak bij zee ligt, maakt de cirkel helemaal rond.

Eerlijk, duurzaam en lokaal

Bij Restaurant ‘Vloed’ geloven we in de kracht van lokale ingrediënten. Daarom gebruikt ons keukenteam bij de bereiding van onze gerechten zo veel mogelijk ingrediënten uit de omgeving. En dat proef je natuurlijk terug! Naast de heerlijke pure smaken steunen we met het kopen van lokale producten ook nog eens de lokale economie en zijn we minder belastend voor het milieu. Eerlijk, duurzaam en lokaal!

Bij Restaurant Vloed zijn we trots om deel uit te maken van de Proeftuin Noordwijk, waar we samenwerken met andere chefs uit de regio om inspiratie op te doen uit lokale producten. We streven ernaar om onze gerechten te bereiden met ingrediënten die zo lokaal mogelijk gekweekt zijn. Zo gebruiken we voor onze knolselderij de honing van onze eigen bijen en pastinaak van een lokale kweker. Op deze manier proberen we niet alleen de smaken van onze gerechten te verbeteren, maar dragen we ook bij aan een duurzamere voedselketen.

Negen restaurants in de gemeente Noordwijk starten met het doorvertalen van de culinaire traditie van de Tuin van Holland. Restaurant Vloed neemt hieraan deel met een (h)eerlijk en lokaal gerecht. Kom het gerecht proeven in restaurant Vloed!

Euro-toques keurmerk

Met trots zijn wij aangesloten bij Euro-Toques, een keurmerk uitsluitend voor de beste restaurants van Nederland. Om aangesloten te zijn bij Euro-Toques moet je als restaurant aan veel eisen voldoen en onder andere werken met pure, (h)eerlijke producten uit de omgeving en duurzaam ondernemen met oog voor de natuur. Elk lid van Euro-Toques heeft zijn eigen keuken en identiteit, maar samen delen we één gemeenschappelijke passie; koken met (h)eerlijke producten uit de omgeving. In Noordwijk zijn slechts twee restaurants met dit prachtige keurmerk. We zijn maar al te trots dat wij één van deze restaurants mogen zijn. Al onze desserts en het gebak wordt met veel liefde en passie bereid door onze eigen pattisier. Dit moet u proberen!

Meer informatie over Euro-toques